Rijinstructeur Hulpdiensten


Wil jij, als gepassioneerd en ervaring rijinstructeur (OGS+), onze collega’s van o.a. Ambulance, Brandweer en GHOR leren hoe ze in de meest stressvolle situaties snel en veilig bij patiënt of incident arriveren? Lees dan snel verder!


Jouw werk

Dag en nacht staan onze collega’s, in de meest dynamische regio van Nederland klaar om hulp- en zorg te verlenen. Naast het adequaat beoordelen van de situatie ter plekke om de best mogelijke hulp  te bieden, is het zaak dat alle collega’s en patiënten veilig en snel op de plek van bestemming aankomen. En als het gaat om patiënten vervoer is het belangrijk dat dit zo comfortabel mogelijk en met oog voor de medische situatie van de patiënt gebeurt.

Als Rijinstructeur heb jij daar een belangrijke rol in. Jij zorgt ervoor dat jouw collega’s bekwaam worden én blijven!

Je hebt een brede doelgroep aan deelnemers van de Brandweer, GHOR , ambulancechauffeurs voor laag- en midden- en hoog complexe zorg tot ambulanceverpleegkundigen die als Rapid Responder ingezet worden en andere piketfunctionarissen.

Zorg jij ervoor dat je collega's over nog betere rijvaardigheden gaan beschikken?

Zo breng jij al jouw kennis (en passie) over als het gaat om rijden met Optische & Geluidssignalen (OGS) en incidentmanagement. Je neemt daarnaast rijtesten af en je maakt de deelnemers wegwijs in onze regio. Je leert hen waar de verzorgings,- en ziekenhuizen in de regio zijn, waar busbanen uitkomen, hoe je ter plaatse het beste het voertuig kunt positioneren en natuurlijk alle andere handige tips & tricks. Daarnaast houd je je actief bezig met het ontwikkelen van lesplannen en doorlopende leerlijnen en geef je coaching en begeleiding aan onze rijinstructeurs. Tot slot zorg je ook voor de verslaglegging van de prestaties van de deelnemers

Jij...

... bent fulltime inzetbaar (36 uur) en je bent een ervaren, OGS bevoegde rijinstructeur die goed op de hoogte is van de brancherichtlijnen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je bent digitaal vaardig. Daarnaast ben je enthousiast over je vak en breng je dit graag over op anderen. Je haalt er voldoening uit om te investeren in de relatie om zodoende een ander te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. Je schrikt er niet voor terug om grote projecten aan te pakken en doet dat met veel enthousiasme.


Verder:

 • Beschik je over minimaal een HAVO niveau.
 • Beschik je over de rijbewijzen B, C, D en E.
 • Beschik je over de instructie bevoegdheden B, C, D, E en OGS+.
 • Beschik je over meerdere (5+) jaren aantoonbare instructie ervaring met voortgezette/hogere rijopleidingen en trainingen (vergelijkbaar met politie niveau SRO).
 • Heb je ervaring met het uitvoeren van diverse circuit trainingen, van personenauto tot en met truck/tankwagen.
 • Heb je bij genoemde opleidingen en trainingen ervaring met het maken van bijbehorende rapportages en beoordelingen.
 • Kun je omgaan met leergang en lesplan.
 • Beschik je over ervaring in het geven van mentortrainingen aan diverse categorieën rijinstructeurs.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Leren & ontwikkelen is een team in opbouw waar we er met elkaar voor zorgen dat onze collega’s iedere dag paraat op pad gaan. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse projecten op het gebied van leren & ontwikkelen voor de gehele VRR waar we op dit moment onderzoeken of en hoe we rijvaardigheid vorm kunnen geven voor de gehele VRR.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 50 met een salaris van minimaal € 2.526,-  tot maximaal € 3.774,- bruto per maand (36 uur).
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget)
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Brenda Visser, manager Leren & Ontwikkelen via 06 - 17 18 65 83 of per e-mail brenda.visser@vr-rr.nl of
  Johan Tijs. sr. HR Business Partner via 06 - 55 50 12 22 of per e-mail johan.tijs@vr-rr.nl. .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Een rijtest is onderdeel van de procedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl