Jurist Industriële Veiligheid


Wil jij je als juridisch expert inzetten voor de fysieke veiligheid van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met onder andere de grootste haven van Europa?


Jouw werk

Het zwaartepunt van jouw functie ligt op het begeleiden van complexe juridische procedures die betrekking hebben op de brandveiligheid, de bedrijfsbrandweer en het Besluit Risico Zware Ongevallen bij risicovolle inrichtingen. Jij spart met en geeft advies aan je collega’s van de afdeling Industriële Veiligheid. Je stelt verweerschriften op in zowel bezwaar, beroep als hoger beroep, en voorlopige voorzieningen, in complexe handhavingszaken en bij bedrijfsbrandweeraanwijzingen. Ook treed je op als vertegenwoordiger van de Veiligheidsregio bij zittingen bij de rechtbank -en Raad van State. Verder zal je de nodige juridische correspondentie opstellen en betrokken worden bij juridische vraagstukken en beleidsdocumenten binnen het domein industriële veiligheid. Om je werk goed uit te kunnen voeren, moet je je als jurist willen verdiepen in technisch complexe vraagstukken die spelen binnen de afdeling.


Begeleid jij de juridische procedures omtrent de brandveiligheid van grote industrieterreinen?

In dit complexe werkveld is ter afhandeling van een bedrijfsbrandweeraanwijzing, een advies over de omgevingsvergunning milieu of een handhavingstraject een kundig juridisch advies naar de inhoudelijk deskundigen essentieel. Hierdoor heb je in deze functie een zeer brede rol waarbij samenwerking met zowel collega’s als ketenpartners erg belangrijk is. Kortom, wil jij in een korte tijd de juridische expert worden op het gebied van industriële veiligheid en een grote impact hebben hierop?

Jij...

...bent iemand die initiatief toont en daadkrachtig is. Je kunt goed luisteren en gaat altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Je geeft stevige juridische adviezen, maar durft ook te zoeken naar de ruimte binnen de kaders van wet- en regelgeving als dit van je wordt gevraagd.
Met jouw ervaring weet je snel te schakelen, mee te denken, te anticiperen en onder tijdsdruk kwaliteit te leveren. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en je weet de verbinding te maken met de verschillende stakeholders op verschillende niveaus. Je bent flexibel, goed in prioriteiten stellen en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Integriteit, deskundigheid en pragmatisch handelen zijn kenmerken die jij bezit.

Verder:

 • Je hebt een universitaire opleiding Nederlands Recht afgerond;
 • Het hebben van actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van milieurecht is een pré;
 • Je beschikt over relevante werkervaring als Jurist. Het is een pre als je daarbij ervaring hebt met handhaving op het omgevingsrecht.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je gaat werken de afdeling Industriële Veiligheid. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 32 medewerkers en heeft een leidende rol binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op (brand)veiligheid bij industriële objecten. De afdeling bestaat uit het team Toezicht en Handhaving Industrie en het team Advies en Vergunningverlening industrie.
Ook hebben wij een landelijke taak om de overige veiligheidsregio's te assisteren op het gebied van industriële veiligheid. Dit gebeurt via het Landelijk expertisecentrum Industriële Veiligheid, dat is ondergebracht bij de afdeling Industriële Veiligheid. Je stemt je werkzaamheden af met de juridisch beleidsadviseur.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt op basis van ervaring ingeschaald in schaal 11, met een mogelijke uitloop naar schaal 12 met een salaris van € 3.701,-  tot € 6.103,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt. Het team werkt samen in Spijkenisse.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • In verband met vakantie zal de reactietermijn langer zijn dan gebruikelijk. We verwachten in de eerste week  van augustus kandidaten uit te nodigen voor een gesprek op 4 en 5 augustus 2022.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ron Bouwman (Afdelingshoofd Industriële Veiligheid) via 06-41531277 of ron.bouwman@vr-rr.nl of Karin Eshuis (juridisch beleidsadviseur) via 06-2066 1518 of karin.eshuis@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225