Servicedeskmedewerker


De Servicedesk van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is het loket voor alle collega’s binnen de organisatie. Geen vraag is te gek. Is je laptop of mobiel kapot? Lukt het inloggen niet? Ben je de code van je printer kwijt? Of is er materiaal beschadigd tijdens een uitruk bij een brandincident? Jij zorgt er samen met jouw team voor dat dit soort meldingen en vragen worden opgepakt en beantwoord!


Jouw werk

Als Servicedeskmedewerker pak jij de meldingen op die binnenkomen via de mail, de telefoon en het Facilitair Management Informatie Systeem. Maar ook lopen collega’s regelmatig bij je langs op kantoor om wat te vragen. De onderwerpen zijn hoofdzakelijk ICT gerelateerd. Maar ook kun je vragen en meldingen verwachten op het gebied van telefonie, logistiek, huisvesting en inkoop.

Je neemt meldingen aan, vraagt ze uit en registreert ze. Je brengt de melding en behoefte goed in kaart door gebruik te maken van een uitvraagscript en de informatie die jij denkt nodig te hebben om het probleem goed op te lossen. Jij vindt het een kick dat je meldingen direct en zelfstandig kunt beantwoorden, verwerken en oplossen. Als de melding toch te complex is en extra expertise nodig heeft, beslis jij wie in de organisatie de melding verder kan afhandelen.

Heb jij ICT kennis en ben je servicegericht? Dan gaan we graag met je in gesprek!

​​​​​​​Wat jou motiveert en enthousiast maakt is dat jij ervoor zorgt dat jouw collega’s in de organisatie goed en snel worden geholpen, zodat zij zich snel weer volledig kunnen richten op hun werk. Je vindt het belangrijk om gemaakte afspraken na te komen en helder te communiceren. Ook check je regelmatig de voortgang van de openstaande meldingen. Nieuwe kennis en info houd je bij in de ‘FAQ’ en handleidingen, zodat de dienstverlening van jou en je collega’s continu verbetert!

Jij...

...bent dienstverlenend ingesteld en streeft naar een hoog serviceniveau. Je bent gedreven en resultaatgericht en dus ook creatief in het oplossen van vraagstukken. Je gaat tevreden naar huis wanneer jij collega's hebt geholpen met hun uitdaging!


Verder:

 • Je hebt een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding, bij voorkeur ICT gerelateerd;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van ICT en/of Servicedesk;
 • Je hebt ervaring met ITIL processen en het beheren van de Active Directory, het beheer van mailboxen en mailgroepen in Microsoft Exchange;
 • Kennis van Office365 en Ultimo zijn een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De Servicedesk is het eerste aanspreekpunt voor collega’s met betrekking tot klachten, wensen, informatieverzoeken en storingen over de producten en diensten die worden aangeboden vanuit alle afdelingen van het Facilitair Bedrijf. Deze afdelingen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren, onderhouden en de werking van producten en diensten binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De Servicedesk streeft ernaar de klant zo vaak als mogelijk direct een oplossing te bieden, zonder tussenkomst van de backoffice. Hierdoor kan de Servicedesk bij het eerste klantcontact steeds meer en beter de vragen van de organisatie uitvragen, registeren en oplossen. De Servicedesk is open op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur. Je werkt samen met jouw team op de Frobenstraat in Rotterdam en in overleg is het mogelijk om eens een dag thuis te werken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 7 met een salaris van € 2.255,- tot € 3.301,- (36 uur).
 • Je werkt 40 uur per week en bouwt gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Esther Overbeeke (Coördinator Servicedesk) via Esther.Overbeeke@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225